Wysłany: 2008-02-29, 19:05 Pliki .msh w programie do edycji grafiki 3D
Witam... Mam pytanie czy któryś z użytkowników próbował na własną rękę edytować/tworzyć pliki w formacie Mesh (wszystkie obiekty 3D wykorzystywane w The Movies są zakodowane właśnie w tym formacie).
Próbowałem już programów takich jak Blender, Rhino 3D, oraz AC3D wraz z potrzebnymi do eksportu i importu plików pluginami (między innymi ze strony DCModding.com). Tutoriale, fora - również czytałem, skutków pozytywnych brak niestety. Co do Blendera jest to podobno jeden z najlepszych programów do edycji tychże plików (może ze względu na status Freeware), niestety po instalacji plugina, podczas importu wyskakuje błąd w konsoli Python'a.
Z tego co mi wiadomo to raczej nikt(a jeśli ktoś jest to niech się ujawni!). Pozyskujemy zawartość do filmów z różnych stron i koncentrujemy się na tworzeniu filmów.
_________________ This is your life and it's ending one minute at a time...
Fog City Fog City 2
Gdyby ktoś potrafił/chciał na pewno taki dział by zaistniał. Jedyna działalność naszych użytkowników to kostiumy, tak więc możliwe, że o ile zechcesz, będziesz prekurosorem na forum .
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum