W pierwszym dniu zdjęciowym moja wytwórnia zajmowała 1 pozycję z ponad 1 mln 600 tysiącami $ na koncie. W chwili ukończenia znajdowała się na 7 (siódmej) pozycji, z ponad 700 tys. zielonych długu.
To samo mogę powiedzieć o każdej swojej kampanii . I chyba dlatego olałem sobie ten tryb na dłuższy okres. Nie zapomnę jak kląłem w niebiosa, kiedy nie znałem jeszcze fajnego trainerka "unlocking" .
martin napisał/a:
Werner Herzog kręcił film podobno cztery lata, ale miał długie okresy produkcyjnych przestojów...
To podobnie jest z najnowszym remakiem Inwazji Porywaczy Ciał - Inwazja. Ten film kręcili jeszcze za czasów, kiedy to Daniel Craig dowiedział się, że dostał główną rolę w najnowszym Bondzie... A wracając do Herzoga - ostatnio nazwał Christiana Bale'a jednym z "największych aktorów wszechczasów". Nie dziwię się - od czasów Equilibrium też go cenię.
martin napisał/a:
Niestety terminy zdjęciowe w The Movies to jest jakiś surrealizm, moim zdaniem największa wada gry.
To tłumaczy właśnie zamierzenie (?) twórców gry - nie kręćcie długich filmów, bo... gra na to nie pozwala. Chyba wiedzieli co mówią, w końcu filmy są eksportowane do nie lubianego przez większość programów montażowych formatu. Ale dla chcącego...
Jeśli chodzi o mnie moja najwiekszą produkcja wciąż się produkuje, ma sie dobrze, aktorzy ledwo żyją (a raczej ich trzecie pokolenie ); metraż rośnie w siłę, kasa idzie jak woda a producenci coraz sięgają po używki . Mowa o [i]Hidden & Seeker oczywiście. Odtwarzający główną rolę Tom Sonny odpoczywa sobie na wakacjach przed zdjęciami do piątej (na sześć) części H&S .
Date Night 7/10
Salt 7/10
Inception 8.5/10 (po raz drugi)
Ponyo On The Cliff 10/10 ARGH!!!
Szum Morza 7/10
Sailor Moon S The Movie 5/10
Avatar Special Edition 3D 7.5/10
GORĄCZKA 100/10 ARGH!!!
Iron Man 2 7.5/10
Ostatnio zmieniony przez ARmy 2007-08-06, 02:26, w całości zmieniany 1 raz
Oczywiście gram w trybie uproszczonym, więc może nie jest to żaden wyczyn, ale moja obecna produkcja Dead Human Collection: Special Edition składa się dokładnie z 278 scen + napisy początkowe i końcowe, natomiast czas trwania filmu (niezmontowanego) w postprodukcji wynosi 57 minut i 17 sekund
Wytwórnia: Studio Filmowe Eden
Nagród: 3
Wysłany: 2007-08-06, 14:43
ARmy napisał/a:
To samo mogę powiedzieć o każdej swojej kampanii . I chyba dlatego olałem sobie ten tryb na dłuższy okres. Nie zapomnę jak kląłem w niebiosa, kiedy nie znałem jeszcze fajnego trainerka "unlocking" .
Wiem, że sam się katuję, ale ja jestem taki anty-czitowy. Nie mam pojęcia dlaczego, ale wygląda na to że chcę sobie udowodnić, że potrafię wszystkie nagrody zdobyć... a wtedy w spokoju i z czystym sumieniem móc brykać w piaskownicy i kręcić - jak Werner - średnie albo pełne metraże Mam ten plik unlocking.ini, ale na razie siedzi sobie grzecznie w innym katalogu i czeka aż przebrnę kampanię
Co do Herzoga... Nie wiem. Widziałem trailer "Rescue Dawn", i w zasadzie pachniało mi to "solidnym kinem amerykańskim" spod znaku Łowcy jeleni i Plutonu (który zresztą bardzo lubię), a mało Wernerem Herzogiem, którego znamy jako reżysera arcydzieł. Widziałem parę lat temu jego ostatnią fabułę, "Invincible" z Timem Rothem, i byłem w szoku (negatywnym), gdzie się podział stary Herzog. Bo na plakacie nazwisko jest, a jednak film mógłby równie dobrze podpisać ktokolwiek inny i bym się nie poznał... I tego się właśnie boję z okazji "Rescue Dawn", że Herzog się zamerykanizował, w tym złym znaczeniu tego terminu:/
Co do Bale'a Equilibrium widziałem dawno, ale ostatnio w tv było American Psycho, i ta jego rola zapadła mi w pamięć. Jeden z największych aktorów? Albo Herzog zapomniał, że pracował z kimś takim jak Kinski, albo Bale rzeczywiście może być niezły.. Albo jedno i drugie
Ta "Inwazja" to już chyba co najmniej drugi rimejk! Dla mnie najmocniejszy jest oryginał (chyba Don Siegel od Brudnego Harry'ego to wyreżyserował, jeśli się nie mylę) z lat 50-tych. Przy okazji, będzie też kolejny rimejk "Last man on Earth" tym razem różniący się obsadzeniem Murzyna jako "ostatniego człowieka" (Will Smith).
Ech, czy oni w tej Ameryce nie mają nowych scenariuszy? Człowiek się za głowę łapie, ile razy można jeden pomysł wałkować...To tak tytułem offtopa;)
Werther: imponujące Co prawda widziałem już kilka pełnych metraży na stronie TMO, ale DHC:SE to chyba pierwsza (albo jedna z pierwszych) "rodzimych produkcji" o takiej długości.
Problem z filmami pełnometrażowymi w TM jest zazwyczaj ten sam - utrzymanie uwagi widza jest niezwykle trudne w przypadku, gdy bazuje się na schematycznych, "zafiksowanych" scenach, a aktorzy mają jakiś ułamek promila ekspresji żywych ludzi. Tym większym dokonaniem jest zrobienie za pomocą gry dobrego filmu pełnometrażowego. Ja widziałem tylko jeden, który naprawdę mi się podobał (spośród kilku) - to był niemiecki western komediowy z angielskim dubbingiem. Ale generalnie Freecam dużo pomaga, tak jak się nim bawię;)
_________________ “Photography is truth. And cinema is truth twenty-four times a second.” - JLG
Ja widziałem tylko jeden, który naprawdę mi się podobał (spośród kilku) - to był niemiecki western komediowy z angielskim dubbingiem.
Jeden z najlepszych filmów pod względem dopasowania scen to Before Dawn - niemiecki z angielskimi napisami - ktoś, kto to robił miał wyczucie do kadrowania i odpowiedniej muzyki.
martin napisał/a:
Ech, czy oni w tej Ameryce nie mają nowych scenariuszy?
Mnie mimo wszystko najbardziej dobiła wiadomość, że robią remake Życia Na Podsłuchu. Po co?? Ja się pytam; PO JAKĄ CHOLERĘ??
martin napisał/a:
Nie mam pojęcia dlaczego, ale wygląda na to że chcę sobie udowodnić, że potrafię wszystkie nagrody zdobyć...
Teoretycznie masz szansę 12 razy do roku . Mam nadzieję, że doczekam się batalii, w której będą ze sobą konkurować same długie metraże .
Date Night 7/10
Salt 7/10
Szum Morza 7/10
GORĄCZKA 100/10 ARGH!!!
Iron Man 2 7.5/10
Mój pierwszy i zarazem najkosztowniejszy film (drugi był godzinę dłuższy, ale robiłem go w wolnej grze na natychmiastowym nakręceniu ) miał 584 scen, kosztował mnie 1.509.030 $, a nakręciłem go w latach 2000-2072 :D:D Przez sceny przewinęło się 7 głównych ról i 12 pobocznych. To i tak nie przebije tego mojego drugiego filmu (11 ról głownych, 3 dość ważniejsze i 13 pobocznych ;D) Trwa po małej obróbce 112 minut, ale i tak jestem z niego dumny Jego tytuł to Avent, historia o... a zresztą, co ja będę dużo o nim mówił Niedługo zamieszczę zapowiedź w odpowiednim dziale i zamieszczę w necie. Mam przygotowane też dwa trailery do niego - jeden to zwykły trailer, drugi to po prostu teledysk do jednej z tematycznych piosenek, jakie wykorzystałem w filmie. Poza tym jest to film akcji, nakręciłem go w kwietniu, a o SE dowiedziałem się chyba w maju. BYŁEM ZDOŁOWANY Gdybym tak miał chociaż wersję angielską TM:SE... Postanowiłem, że najbliższy film akcji nakręcę, jak zdobędę dodatek. Fabułę już mam - jest po prostu świetna
Nagród: 9
Wysłany: 2007-12-15, 14:06
O witamy na forum. Jeśli wszystko to co mówisz jest prawdą, to pogratulować. Fajnie, że na forum nie wchodzą tylko "zieloni". Czekam na Twoje filmy, bo o tak długich jeszcze nie słyszałem. (Po fazie postprodukcji, oczywiście).
Cieszę się, że ktoś jest pozytywnie nastawiony do dłuższych filmów Jak powiedziałem siostrze, że mój pierwszy film trwa 112 minut, to nie chciała o nim słyszeć Ale zmusiłem ją do oglądania, i była zadowolona Zanim umieszczę ten film w necie, chcę go jeszcze raz zmontować, bo to były moje początki, wszystkie dźwięki (utwory muzyczne) nagrywałem, bo nie wiedziałem jeszcze, jak można dodać do postprodukcji oryginalne pliki Tak więc muszę to zmienić, i będzie wszystko git. Bo wg wszystkich, którzy oglądali ten film, największym minusem jest dźwięk muzyki
Mam pytanie; te długie metraże to efekt pisanie scenariusza w trakcie czy na podstawie skończonego? Bo ja kręcę Hidden & Seeker (prawie rok ) z gotowym scenariuszem... Wg obliczeń będzie trwał ok 120 minut; 6 części (po 20 minut) albo 3 dłuższe (po 40 minut). Piekielna robota, ale za to warta grzechu... O czym w ogóle są Twoje filmy?
Date Night 7/10
Salt 7/10
Szum Morza 7/10
GORĄCZKA 100/10 ARGH!!!
Iron Man 2 7.5/10
- Pomysły zwykle zdobywam bardzo niespodziewanie: na przerwie, na matmie, przez sen, podczas gry
- Scenariusz piszę zwykle w tydzień godzinę dziennie
- Ostatnio nie bawię się w czekanie na kręcenie - ustawiam szybki film
- Postprodukcja to już niecały miesiąc
Na razie nakręciłem trzy filmy długie, w tym miesiącu chcę nakręcić kolejny (wszystko przygotowane), a kiedy kiedykolwiek zdobędę S&E chcę nakręcić film akcji, jeśli chodzi o koncepcję, wszystko mam w głowie
Niedługo (może nawet dziś) zamieszczę z 5 zapowiedzi do wszystkich wydanych (i wartych chociaż jednej gwiazdki ) filmów. To będzie jeden film akcji (7 minut, nakręciłem go 26.12, tzn. 2 dni po otrzymaniu gry ), horror (40 min., postawa fabuły 2 kolejnych filmów), film akcji (1h40) - kontynuacja horroru ale tylko pod względem fabuły, film o miłości (prawdziwa historia, 2h40 ) i horror (1h36, zupełnie nowa fabuła, ci, którym spodobał się horror i film akcji, mogą znaleźć dokładne rozwiązanie fabuły i akcji z tych dwóch filmów, ale to tylko wątek poboczny )
No cóż, to tyle Myślę, że powinienem tak o tym wspomnieć, bo jestem tu nowy, a moja twórczość zbliża się do pierwszej rocznicy
Niedługo (może nawet dziś) zamieszczę z 5 zapowiedzi do wszystkich wydanych (i wartych chociaż jednej gwiazdki ) filmów. To będzie jeden film akcji (7 minut, nakręciłem go 26.12, tzn. 2 dni po otrzymaniu gry ), horror (40 min., postawa fabuły 2 kolejnych filmów), film akcji (1h40) - kontynuacja horroru ale tylko pod względem fabuły, film o miłości (prawdziwa historia, 2h40 ) i horror (1h36, zupełnie nowa fabuła, ci, którym spodobał się horror i film akcji, mogą znaleźć dokładne rozwiązanie fabuły i akcji z tych dwóch filmów, ale to tylko wątek poboczny )
Date Night 7/10
Salt 7/10
Szum Morza 7/10
GORĄCZKA 100/10 ARGH!!!
Iron Man 2 7.5/10
Cieszę się, że zauważam na tym forum pozytywne nastawienie do moich filmów Myślę, że się nie zawiedziecie Ostrzegam tylko, że wg znajomych u mnie jakość filmu rośnie wraz z wiekiem. Tzn. że ostatni film był najlepszy wg nich
Nie możesz pisać nowych tematów Możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum