The Movies Forum Strona Główna

Poprzedni temat :: Następny temat
Wasza największa produkcja
Autor Wiadomość
ARmy 
Mod

Wytwórnia: ARM-ySTUDIO PRODUCTION

Nagród: 19
Wysłany: 2007-08-06, 01:20   

martin napisał/a:
W pierwszym dniu zdjęciowym moja wytwórnia zajmowała 1 pozycję z ponad 1 mln 600 tysiącami $ na koncie. W chwili ukończenia znajdowała się na 7 (siódmej) pozycji, z ponad 700 tys. zielonych długu.

To samo mogę powiedzieć o każdej swojej kampanii ;d . I chyba dlatego olałem sobie ten tryb na dłuższy okres. Nie zapomnę jak kląłem w niebiosa, kiedy nie znałem jeszcze fajnego trainerka "unlocking" xD .

martin napisał/a:
Werner Herzog kręcił film podobno cztery lata, ale miał długie okresy produkcyjnych przestojów...

To podobnie jest z najnowszym remakiem Inwazji Porywaczy Ciał - Inwazja. Ten film kręcili jeszcze za czasów, kiedy to Daniel Craig dowiedział się, że dostał główną rolę w najnowszym Bondzie... A wracając do Herzoga - ostatnio nazwał Christiana Bale'a jednym z "największych aktorów wszechczasów". Nie dziwię się - od czasów Equilibrium też go cenię.

martin napisał/a:
Niestety terminy zdjęciowe w The Movies to jest jakiś surrealizm, moim zdaniem największa wada gry.

To tłumaczy właśnie zamierzenie (?) twórców gry - nie kręćcie długich filmów, bo... gra na to nie pozwala. Chyba wiedzieli co mówią, w końcu filmy są eksportowane do nie lubianego przez większość programów montażowych formatu. Ale dla chcącego...

Jeśli chodzi o mnie moja najwiekszą produkcja wciąż się produkuje, ma sie dobrze, aktorzy ledwo żyją (a raczej ich trzecie pokolenie :P ); metraż rośnie w siłę, kasa idzie jak woda a producenci coraz sięgają po używki ;d . Mowa o [i]Hidden & Seeker
oczywiście. Odtwarzający główną rolę Tom Sonny odpoczywa sobie na wakacjach przed zdjęciami do piątej (na sześć) części H&S :) .

JackBoy Epizod 2: Moving Backward - IX.2010

Date Night 7/10
Salt 7/10
Inception 8.5/10 (po raz drugi)
Ponyo On The Cliff 10/10 ARGH!!!
Szum Morza 7/10
Sailor Moon S The Movie 5/10
Avatar Special Edition 3D 7.5/10
GORĄCZKA 100/10 ARGH!!!
Iron Man 2 7.5/10
Ostatnio zmieniony przez ARmy 2007-08-06, 02:26, w całości zmieniany 1 raz  

Werther 
Pomocnik

Wytwórnia: Paranormal Pictures

Nagród: 52
Wysłany: 2007-08-06, 01:35   

Oczywiście gram w trybie uproszczonym, więc może nie jest to żaden wyczyn, ale moja obecna produkcja Dead Human Collection: Special Edition składa się dokładnie z 278 scen + napisy początkowe i końcowe, natomiast czas trwania filmu (niezmontowanego) w postprodukcji wynosi 57 minut i 17 sekund :D

martin 
Statysta

Wytwórnia: Studio Filmowe Eden

Nagród: 3
Wysłany: 2007-08-06, 14:43   

ARmy napisał/a:

To samo mogę powiedzieć o każdej swojej kampanii ;d . I chyba dlatego olałem sobie ten tryb na dłuższy okres. Nie zapomnę jak kląłem w niebiosa, kiedy nie znałem jeszcze fajnego trainerka "unlocking" xD .

Wiem, że sam się katuję, ale ja jestem taki anty-czitowy. Nie mam pojęcia dlaczego, ale wygląda na to że chcę sobie udowodnić, że potrafię wszystkie nagrody zdobyć... a wtedy w spokoju i z czystym sumieniem móc brykać w piaskownicy i kręcić - jak Werner - średnie albo pełne metraże ;) Mam ten plik unlocking.ini, ale na razie siedzi sobie grzecznie w innym katalogu i czeka aż przebrnę kampanię ;)

Co do Herzoga... Nie wiem. Widziałem trailer "Rescue Dawn", i w zasadzie pachniało mi to "solidnym kinem amerykańskim" spod znaku Łowcy jeleni i Plutonu (który zresztą bardzo lubię), a mało Wernerem Herzogiem, którego znamy jako reżysera arcydzieł. Widziałem parę lat temu jego ostatnią fabułę, "Invincible" z Timem Rothem, i byłem w szoku (negatywnym), gdzie się podział stary Herzog. Bo na plakacie nazwisko jest, a jednak film mógłby równie dobrze podpisać ktokolwiek inny i bym się nie poznał... I tego się właśnie boję z okazji "Rescue Dawn", że Herzog się zamerykanizował, w tym złym znaczeniu tego terminu:/

Co do Bale'a Equilibrium widziałem dawno, ale ostatnio w tv było American Psycho, i ta jego rola zapadła mi w pamięć. Jeden z największych aktorów? Albo Herzog zapomniał, że pracował z kimś takim jak Kinski, albo Bale rzeczywiście może być niezły.. Albo jedno i drugie ;)

Ta "Inwazja" to już chyba co najmniej drugi rimejk! Dla mnie najmocniejszy jest oryginał (chyba Don Siegel od Brudnego Harry'ego to wyreżyserował, jeśli się nie mylę) z lat 50-tych. Przy okazji, będzie też kolejny rimejk "Last man on Earth" tym razem różniący się obsadzeniem Murzyna jako "ostatniego człowieka" (Will Smith).
Ech, czy oni w tej Ameryce nie mają nowych scenariuszy? :o Człowiek się za głowę łapie, ile razy można jeden pomysł wałkować...To tak tytułem offtopa;)

Werther: imponujące ;) Co prawda widziałem już kilka pełnych metraży na stronie TMO, ale DHC:SE to chyba pierwsza (albo jedna z pierwszych) "rodzimych produkcji" o takiej długości.

Problem z filmami pełnometrażowymi w TM jest zazwyczaj ten sam - utrzymanie uwagi widza jest niezwykle trudne w przypadku, gdy bazuje się na schematycznych, "zafiksowanych" scenach, a aktorzy mają jakiś ułamek promila ekspresji żywych ludzi. Tym większym dokonaniem jest zrobienie za pomocą gry dobrego filmu pełnometrażowego. Ja widziałem tylko jeden, który naprawdę mi się podobał (spośród kilku) - to był niemiecki western komediowy z angielskim dubbingiem. Ale generalnie Freecam dużo pomaga, tak jak się nim bawię;)

Narzeczona Drakuli, zapowiedź: http://themovies.webd.pl/...akuli-vt852.htm

ARmy 
Mod

Wysłany: 2007-08-06, 16:14   

martin napisał/a:
Ja widziałem tylko jeden, który naprawdę mi się podobał (spośród kilku) - to był niemiecki western komediowy z angielskim dubbingiem.

Jeden z najlepszych filmów pod względem dopasowania scen to Before Dawn - niemiecki z angielskimi napisami - ktoś, kto to robił miał wyczucie do kadrowania i odpowiedniej muzyki.

martin napisał/a:
Ech, czy oni w tej Ameryce nie mają nowych scenariuszy? :o

Mnie mimo wszystko najbardziej dobiła wiadomość, że robią remake Życia Na Podsłuchu. Po co?? Ja się pytam; PO JAKĄ CHOLERĘ??

martin napisał/a:
Nie mam pojęcia dlaczego, ale wygląda na to że chcę sobie udowodnić, że potrafię wszystkie nagrody zdobyć...

Teoretycznie masz szansę 12 razy do roku ;) . Mam nadzieję, że doczekam się batalii, w której będą ze sobą konkurować same długie metraże :) .

Date Night 7/10
Salt 7/10
Szum Morza 7/10
GORĄCZKA 100/10 ARGH!!!
Iron Man 2 7.5/10

Alexis Black 
Junior Admin

Wytwórnia: Alex's Area

Nagród: 11
Wysłany: 2007-12-15, 13:05   

Mój pierwszy i zarazem najkosztowniejszy film (drugi był godzinę dłuższy, ale robiłem go w wolnej grze na natychmiastowym nakręceniu ;D ) miał 584 scen, kosztował mnie 1.509.030 $, a nakręciłem go w latach 2000-2072 :D :D:D Przez sceny przewinęło się 7 głównych ról i 12 pobocznych. To i tak nie przebije tego mojego drugiego filmu (11 ról głownych, 3 dość ważniejsze i 13 pobocznych ;D ;D) Trwa po małej obróbce 112 minut, ale i tak jestem z niego dumny :D Jego tytuł to Avent, historia o... a zresztą, co ja będę dużo o nim mówił ;D Niedługo zamieszczę zapowiedź w odpowiednim dziale i zamieszczę w necie. Mam przygotowane też dwa trailery do niego - jeden to zwykły trailer, drugi to po prostu teledysk do jednej z tematycznych piosenek, jakie wykorzystałem w filmie. Poza tym jest to film akcji, nakręciłem go w kwietniu, a o SE dowiedziałem się chyba w maju. BYŁEM ZDOŁOWANY xD Gdybym tak miał chociaż wersję angielską TM:SE... Postanowiłem, że najbliższy film akcji nakręcę, jak zdobędę dodatek. Fabułę już mam - jest po prostu świetna ;)

Czarna Księga Potworów (#2)
Poison Avidity (#58)
Opowieści z Ealvioos: Jamais Vécu (#22)

In the Middle of Nowhere

mialczyk 
Reżyser Światowej Sławy

Nagród: 9
Wysłany: 2007-12-15, 14:06   

O witamy na forum. Jeśli wszystko to co mówisz jest prawdą, to pogratulować. Fajnie, że na forum nie wchodzą tylko "zieloni". Czekam na Twoje filmy, bo o tak długich jeszcze nie słyszałem. (Po fazie postprodukcji, oczywiście).

!Mistrz nieukończonych produkcji!

Alexis Black 
Junior Admin

Wysłany: 2007-12-15, 16:17   

Cieszę się, że ktoś jest pozytywnie nastawiony do dłuższych filmów ;D Jak powiedziałem siostrze, że mój pierwszy film trwa 112 minut, to nie chciała o nim słyszeć :P Ale zmusiłem ją do oglądania, i była zadowolona ;D Zanim umieszczę ten film w necie, chcę go jeszcze raz zmontować, bo to były moje początki, wszystkie dźwięki (utwory muzyczne) nagrywałem, bo nie wiedziałem jeszcze, jak można dodać do postprodukcji oryginalne pliki :D Tak więc muszę to zmienić, i będzie wszystko git. Bo wg wszystkich, którzy oglądali ten film, największym minusem jest dźwięk muzyki ;)

Poison Avidity (#58)

In the Middle of Nowhere

Zejdus 
Reżyser

Wytwórnia: Crent Production Films

Nagród: 10
Wysłany: 2007-12-15, 16:25   

A nie uważasz, że łatwiej by było podzielić go na parę krótszych części?

Alexis Black 
Junior Admin

Wysłany: 2007-12-15, 16:59   

O tak, tak uważam, dlatego podzieliłem go na 6 części xD Tylko wyżej podałem ogólny zarys filmu :D

Poison Avidity (#58)

In the Middle of Nowhere

Zejdus 
Reżyser

Wytwórnia: Crent Production Films

Nagród: 10
Wysłany: 2007-12-16, 00:56   

Już się bałem, że będziesz nas katować dwu godzinnym kolosem :D

Alexis Black 
Junior Admin

Wysłany: 2007-12-16, 15:03   

Hehe, mój drugi film (2:46 :P ) połączyłem Movie Makerem w jeden xD Ale myślę, że i tak wyślę do neta te 8 części... :P

Poison Avidity (#58)

In the Middle of Nowhere

ARmy 
Mod

Wysłany: 2007-12-16, 15:33   

Mam pytanie; te długie metraże to efekt pisanie scenariusza w trakcie czy na podstawie skończonego? Bo ja kręcę Hidden & Seeker (prawie rok :P ) z gotowym scenariuszem... Wg obliczeń będzie trwał ok 120 minut; 6 części (po 20 minut) albo 3 dłuższe (po 40 minut). Piekielna robota, ale za to warta grzechu... O czym w ogóle są Twoje filmy? :)

Date Night 7/10
Salt 7/10
Szum Morza 7/10
GORĄCZKA 100/10 ARGH!!!
Iron Man 2 7.5/10

Alexis Black 
Junior Admin

Wysłany: 2007-12-16, 16:05   

Ja to robię w ten sposób:

- Pomysły zwykle zdobywam bardzo niespodziewanie: na przerwie, na matmie, przez sen, podczas gry
- Scenariusz piszę zwykle w tydzień godzinę dziennie
- Ostatnio nie bawię się w czekanie na kręcenie - ustawiam szybki film
- Postprodukcja to już niecały miesiąc xD

Na razie nakręciłem trzy filmy długie, w tym miesiącu chcę nakręcić kolejny (wszystko przygotowane), a kiedy kiedykolwiek zdobędę S&E chcę nakręcić film akcji, jeśli chodzi o koncepcję, wszystko mam w głowie ;D

Niedługo (może nawet dziś) zamieszczę z 5 zapowiedzi do wszystkich wydanych (i wartych chociaż jednej gwiazdki :P ) filmów. To będzie jeden film akcji (7 minut, nakręciłem go 26.12, tzn. 2 dni po otrzymaniu gry xD ), horror (40 min., postawa fabuły 2 kolejnych filmów), film akcji (1h40) - kontynuacja horroru ale tylko pod względem fabuły, film o miłości (prawdziwa historia, 2h40 ;) ) i horror (1h36, zupełnie nowa fabuła, ci, którym spodobał się horror i film akcji, mogą znaleźć dokładne rozwiązanie fabuły i akcji z tych dwóch filmów, ale to tylko wątek poboczny ;D )

No cóż, to tyle ;) Myślę, że powinienem tak o tym wspomnieć, bo jestem tu nowy, a moja twórczość zbliża się do pierwszej rocznicy ;)

Poison Avidity (#58)

In the Middle of Nowhere

ARmy 
Mod

Wysłany: 2007-12-16, 16:09   

Alexis Black napisał/a:
Niedługo (może nawet dziś) zamieszczę z 5 zapowiedzi do wszystkich wydanych (i wartych chociaż jednej gwiazdki :P ) filmów. To będzie jeden film akcji (7 minut, nakręciłem go 26.12, tzn. 2 dni po otrzymaniu gry xD ), horror (40 min., postawa fabuły 2 kolejnych filmów), film akcji (1h40) - kontynuacja horroru ale tylko pod względem fabuły, film o miłości (prawdziwa historia, 2h40 ;) ) i horror (1h36, zupełnie nowa fabuła, ci, którym spodobał się horror i film akcji, mogą znaleźć dokładne rozwiązanie fabuły i akcji z tych dwóch filmów, ale to tylko wątek poboczny ;D )

O.o Normalnie nie mogę się doczekać! :)

Date Night 7/10
Salt 7/10
Szum Morza 7/10
GORĄCZKA 100/10 ARGH!!!
Iron Man 2 7.5/10

Alexis Black 
Junior Admin

Wysłany: 2007-12-16, 16:24   

Cieszę się, że zauważam na tym forum pozytywne nastawienie do moich filmów ;D Myślę, że się nie zawiedziecie ;) Ostrzegam tylko, że wg znajomych u mnie jakość filmu rośnie wraz z wiekiem. Tzn. że ostatni film był najlepszy wg nich ;D

Poison Avidity (#58)

In the Middle of Nowhere

Odpowiedz do tematu