Wytwórnia: My Pictures
Nagród: 9
Wysłany: 2006-11-21, 00:12
Jak widać nawet na tym forum nie wystarcza A nawet jak ja grałem w wersje angielską to nie wszystko szło tak gładko i wielu słów nie rozumiałem, chyba bym musiał grać ze slownikiem (np wybieranie scen do filmu). Ale itak chyba nic z tego ponieważ ten program do którego podawałem link okazał sie bezużyteczny Jeszcze bede coś próbował ale wątpie żeby coś wyszło
Wysłany: 2006-11-30, 15:20
Właśnie zacząłem spolsczać TM S&E. Niestety tekstu tylko pozornie jest mało. Jeśli ktos jest chętny do pomocy i zna Angielski zapraszam na pw, nie musicie mieć S&E aby pomóc, moge przysłać odpowiednie pliki i powiem co i jak. Pozdrawiam
Wysłany: 2006-12-02, 13:10
Zależy czy grasz w polską wersję TM, bo ja gram w TM ze spolsczeniem angielskiej wersji i tam nie ma wogóle spolsczonych głosów, tam są tylko spolszczone napisy. A tak wogóle to sprecyzuj pytanie bo nie bardzo rozumiem.
Nagród: 5
Wysłany: 2006-12-02, 13:50
Mam polską wersję, ale skoro masz angielską to mi nie odpowiesz... Chodzi mi o to, jakbym zainstalował angielski dodatek (na razie nie mam zamiaru) na polską wersję, to czy będzie mieszanka polsko-angielska, czyli kilka angielskich głosów i angielskich napisów. Jakby S&E nie wprowadzał nowych głosów (nie wiem czy tak jest), to zainstalowanie spolszczenia dałoby całkowitą polską wersję, bez żadnych angielskich wstawek To byłby też dobry motyw do przekonania wydawcy, że wystarczy przetłumaczyć tylko kilka stron tekstu, bez gadki
Wysłany: 2006-12-02, 14:51
Ja teraz mam polsko-angielską wersję The movies z dodatkiem S&E, bez polskich głosów. Po zainstalowaniu dodatku wystarczyło podmienić plik ...\text\EN-UK\stringdatabase ze spolszczenia. Teraz zostaje mi spolszczyć plik stringdatabase_addon1 ze S&E i podmienić go. Niedawno zacząłem to robić ale nie obiecuję że zrobie to szybko ponieważ już zaczeły się problemy.
Jak narazie do pomocy w spolszczeniu pliku zgłosil się pawcio-sc, niedługo przyśle Ci zdania do spolszczenia. Dzięki za chęć okazania pomocy. Jeśli ktoś jeszcze zna angielski i chce pomóc w spolszczeniu S&E, zapraszam. Przypomnie tylko jeszcze że od wydawcy raczej tego się nie doczekamy, spróbujmy sami coś zdziałać i pokazać wydawnictwu Lem że tak naprawde nie jest nam potrzebny i że sami potrafimy sobie poradzić. Pozdrawiam.
PS. Co do Twojego pytania Rahim to jestem prawie pewien że bedzie wersja w pełni angielska bo przy instalacji dodatku pliki tekstowe zostaną podmienione.
Wytwórnia: RPro Studio
Nagród: 5
Wysłany: 2006-12-02, 15:13
mialczyk napisał/a:
PS. Co do Twojego pytania Rahim to jestem prawie pewien że bedzie wersja w pełni angielska bo przy instalacji dodatku pliki tekstowe zostaną podmienione.
No to lipa. To czyli trzeba od początku tłumaczyć, albo skopiować część z TM i tylko spolszczyć nowe teksty.
A ja was prosze - jak będziecie tłumaczyć, to bez polskich znaków diakretycznych - nie u kazdego pójdą potem. Bezpieczniej bez nich zrobić spolszczenie - może mniej ładne, ale czytelniejsze
Wytwórnia: miri film studio
Nagród: 0
Wysłany: 2006-12-31, 10:59 Re: Czy warto mieć ten dodatek?
dodatek to swietna rzecz! w koncu masz wieksza swobode manewru,. mozesz operowac kamera po calym planie, sa nowe plany i opcje. jak nie wydadza w polsce to kupcie sobie za granica na np amazon.com, nie ma problemu, a zeby robic filmy nie musisz slyszec polecen po polsku;)
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum