Ja na razie wyskoczyłem z propozycją petycji o wydanie S&E w Polsce, ale jak widać - chętnych brakuje.
To mnie okropnie frapuje, ale cóż, ja zmusiłem się do kupienia S&E po angielsku (w końcu to nie chiński i jestem z tego zadowolony, bo daje naprawdę ogromne możliwości (chociaż we freecamie trzeba się trochę połapać, żeby wyszło nam to, czego oczekujemy .
A co do seriali to myślę, że można je robić na upartego bez specjalnych dodatków. Jedyne, co powinni tworzyć do tej gry to nowe plany, plany i jeszcze raz plany z możliwością tworzenia własych jako jednego z etapów tworzenia filmu. I przedmioty (co dziwne, w S&E nie ma nawet głupich samolotów...)
Dzisiaj wkurzyła mnie jedna rzecz podczas grania a mianowicie; gdy już nakręci się film to jeszcze po postprodukcji można go wpakować do budynku tworzenia własnych scenariuszy, żeby go poprawić i dodać jakąś brakującą scenę. Człowiek się tego domyśla, kiedy na nakręconych scenach jest znak "odfajkowane", czyli nakręcone. "Niespodzianka" przychodzi, kiedy po castingu i wrzuceniu na "nakręć!" okazuje się, że WSZYSTKIE sceny będą kręcone od nowa . To już przegięcie i kupa czasu w plecy .
Tak mnie zaciekawił jeden fakt, że w kampanii, gdzie historia kinematografii jest prawie że main theme kompletnie nie ma nic o historii formatu klatki filmowej. Przecież złote lata Hollywoodu to czasy, kiedy studia filmowe (z Metro Goldwyn-Mayer na czele) wręcz zabijały się o to, kto wynajdzie doskonalszy sposób na zapisanie obrazu. Generalnie chodzi mi o panoramę 2.35:1; widziałem ją w jednym z filmików na Lionhead (ale tylko w jednym ujęciu i zastanawia mnie ile osób zamieszczających tam filmy nie przestrzega punktu regulaminu, "made only in TM" ).
Jedyny dostępny format obrazu to 1.85:1/16:9, dlaczego nie ma 1.33:1 i 2.35:1 ? Co o tym myślicie? O ile wogóle jest to dla Was jakaś różnica .
Wytwórnia: RPro Studio
Nagród: 5
Wysłany: 2006-12-30, 11:25
Dla mnie to żadna różnica Mnie wystarcza dobrze oddane czarno-białe efekty, muzyka z tamtych czasów i potem coraz lepsza technika Przeraża mnie tylko to, jak grałem w 2060 roku już (ostatni mój film był z 2058), a komputery to oni mieli takie jak w 1980 roku
Wytwórnia: miri film studio
Nagród: 0
Wysłany: 2007-01-22, 19:32
Cytat:
"Niespodzianka" przychodzi, kiedy po castingu i wrzuceniu na "nakręć!" okazuje się, że WSZYSTKIE sceny będą kręcone od nowa . To już przegięcie i kupa czasu w plecy
wystarczy ustawic w sandboxie automatyczne krecenie filmow i masz gotowy obraz w 10 sekund bez czekania na pijakow z ekipy;)
Wytwórnia: My Pictures
Nagród: 9
Wysłany: 2007-01-22, 19:56
Cytat:
"Niespodzianka" przychodzi, kiedy po castingu i wrzuceniu na "nakręć!" okazuje się, że WSZYSTKIE sceny będą kręcone od nowa . To już przegięcie i kupa czasu w plecy
To żadna niesopdzianka, wcześniej tylko PISZE się scenariusz, a później dopiero jest kręcony.
Ale jak mówisz:
miri2 napisał/a:
wystarczy ustawic w sandboxie automatyczne krecenie filmow i masz gotowy obraz w 10 sekund bez czekania na pijakow z ekipy;)
Chyba większość osób tak nagrywa filmy o ile nie gra w tryb kariery.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum