Wysłany: 2008-09-17, 16:45 [PRACE TRWAJĄ] Czerwony kapturek Historia inna niż wszystkie
Redakcja gazety Do Movie: - M
Twórca filmu Mr. Evechner - E
M - Witamy! Mamy dziś zaszczyt gościć w naszym studiu człowieka który ma na swoim koncie już tyle nieukończonych tytułów że głowa boli! Witamy pana Evechnera!
E - Dzień dobry, i również witam państwa.
M - Panie Evechner, ostatnio doszły nas słuchy że ma pan zamiar otworzyć prace nad nowym filmem. Czy to prawda? I czy tym razem prace nie zostaną zaniechane?
E - Tak to najprawdziwsza prawda, dziś popołudniu w czasie odrabiania lekcji, matematyki i biologii (czyt. teraz). Wpadłem na pomysł i główną koncepcję mojego nowego filmu.
M - Rozumiemy że skoro daje pan go w zapowiedziach to musi to coś oznaczać skoro nie zaczęła się nawet wstępna produkcja i casting. Prawda?
E - Tak to prawda. Ten temat, jak i plik .txt na pulpicie oraz inne dodatkowe informacje mają mnie zmotywować i zaangażować do pracy w razie gdy nie chciało by mi się dalej robić filmu, bo wiem z doświadczenia że żałuję teraz iż nie ukończyłem moich innych produkcji i mam nadzieję kiedyś je dokończyć.
M - Rozumiemy, w takim razie mamy pytanie, skąd taka dziwna nazwa tego filmu, i jaki jest ogólny zarys fabuły?
E - Ogólna koncepcja jest taka by zrobić film inny niż reszta, bez żadnych gangsterów, bo to już powtarzalne, ani komedii bo niektórzy na forum położą mnie na łopatki swoimi komediami, chciałbym też zrobić film o innych tematach niż zwykle. W takim razie pomyślałem nad skrzywioną wersją Czerwonego Kapturka, chyba wszyscy go znacie co? No cóż. Wymyśliłem że historia o kapturku może napawać grozą, być brutalna i dramatyczna, mam zamiar zmienić wesołą bajkę w dziwny, trochę pokręcony film. Nie wiem czy mi to wyjdzie, lecz jeśli nie spróbuję to się nie dowiem. Oczywiście fabuła zostanie rozwinięta bardziej niż w bajce, bo film trwałby za krótko, no i po prostu by był ciekawszy trzeba dodać wątki których nie było w bajce, jednak film będzie opierał się na tym samym co znamy z opowieści o Czerwonym Kapturku.
M - Rozumiemy, i życzymy powodzenia, oby tym razem ukończył pan film w pełni. Powodzenia!
E - Dziękuję. No to ja wracam do odrabiania lekcji .
_________________ Jak się nie ma co się lubi, to się lubi co się ma.
Ale przecież bajka wcale nie była taka pozwbawiona brutalności. Dzieci nie powinny czytać utworów, w których mała dziewczynka i jej babcia wyskakują z brzucha wilka, rozpryskując krew na promień pięciu metrów, a następnie tańczą wokół nieprzytomnego ciała wilka, wokół pryskających wnętrzości, ze świadomością, że jeszcze tego samego dnia Pan Myśliwy urządzi sobie na biednym leśnym stworzeniu Krwawą Rzeź, iście hitlerowską...
Summer Story
Czarna Księga Potworów (#6)
Poison Avidity (#69)
Opowieści z Ealvioos: Top Secretmontaż Top Secret
Alex, bajki to nie utwory, które powinno się rozumować w znaczeniu dosłownym . To alegorie i inne badziewia, które utrudniają młodzieży przetrwanie na lekcji polskiego. Z reguły rzadko kto uważa na polskim (jak ja, kiedy byłem mały) i dlatego kiedy ktoś mi mówi, że bajki są iwol to po części ma rację, bo nie czytał podręcznika do polskiego .
Alexis, ja wiem, tyle że zawsze pokazywali to bez krwii, bez jakiejś tam przemocy (no minimalnie może..) ale ja chcę to pokazać w sposób dosłowny i rozwinąć o inne wątki, być może jeszcze innych bajek.
_________________ Jak się nie ma co się lubi, to się lubi co się ma.
Pomysł całkiem ciekawy. Poczekamy na realizacje. Mam już pewne wyobrażenie fabuły, ciekaw jestem czy podobne do Twojego . Czekam na film! Mam nadzieje że nie będzie dopiero w przyszłym roku ect...
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum