The Movies Forum Strona Główna

Poprzedni temat :: Następny temat
[PRACE TRWAJĄ] Opowieści z Ealvioos: [utajnione]
Autor Wiadomość
Alexis Black 
Reżyser Światowej Sławy

Wytwórnia: Alex's Area

Nagród: 8
Wysłany: 2008-07-20, 20:36   

Kiedyś myślałem o adaptacji, ale w TM nie ma warunków do ekranizacji czegokolwiek związanego z ŚM xp Nie, ten film ma z moją powieścią wspólny tylko tytuł, który pojawia się w powieści w dość ważnym wątku. Ale to nie jest ekranizacja :)

Vu
Avent
Summer Story
Czarna Księga Potworów (#6)
Poison Avidity (#69)
Opowieści z Ealvioos: Top Secret
montaż
Top Secret

Jestem przyjacielem Spleśniałej Pizzy!

Alexis Black 
Reżyser Światowej Sławy

Wysłany: 2008-08-07, 11:54   

Prace nad scenariuszem teoretycznie są już skończone - proces kręcenia idzie pełną parą, zakończyły się już zdjęcia do 1/3 filmu. Mogę zdradzić pewną informację - w OzE:x również przewidywane jest skompletowanie ekipy dubbingowej. Po Poison Avidity komentarze dotyczące jej były mniej więcej zgodne - dubbing był tam i błogosławieństwem i przekleństwem. Tym razem, już doświadczony w pracy z zespołem i montażem dźwięku, jestem pewien, że dubbing wypadnie krocie lepiej. Nie zamierzam podawać dowodów na moją pewność, bo to nie ma znaczenia dla zapowiedzi xP W tym filmie zostanie skompletowana sama grupa fachowców a praca z nimi będzie dopracowana do perfekcji.
Już teraz wspominam - jeśli jesteś osobą, która chętnie poświęci się bądź co bądź cięzkiej pracy przy dubbingu do całkiem pełnometrażowego filmu - zgłoś się do mnie na gg:7771131. Pamiętaj również, że niekoniecznie zostaniesz przyjęty xp

Premiera filmu planowana jest między początkiem września a połową października. Najprawdopodobniej będzie to końcówka września, ale wszystko może się wydarzyć.

W najbliższym czasie ukażą się kolejne rozdziały mojej ŚM-owskiej powieści, Akademii Vernex. To właśnie w nich pojawia się wątek mający znaczenie w produkcji filmu. Jesli jesteś ciekawy co oznacza tytuł filmu i czego możesz się w nim spodziewać - pozostaje Ci przeczytanie aktualnych rozdziałów i czekanie na pojawienie się sześciu kolejnych, w których mowa będzie o wątku, dzięki któremu powstaje film.

Vu
Avent
Summer Story
Poison Avidity (#69)
montaż
Top Secret

Jack 
Znany Reżyser

Wytwórnia: Jack Pictures

Nagród: 0
Wysłany: 2008-08-07, 13:20   

Alexis Black napisał/a:
jeśli jesteś osobą, która chętnie poświęci się bądź co bądź cięzkiej pracy przy dubbingu do całkiem pełnometrażowego filmu - zgłoś się do mnie na gg:7771131.

Ile osób potrzebujesz?

Alexis Black napisał/a:
W najbliższym czasie ukażą się kolejne rozdziały mojej ŚM-owskiej powieści, Akademii Vernex. To właśnie w nich pojawia się wątek mający znaczenie w produkcji filmu. Jeśli jesteś ciekawy co oznacza tytuł filmu i czego możesz się w nim spodziewać - pozostaje Ci przeczytanie aktualnych rozdziałów i czekanie na pojawienie się sześciu kolejnych, w których mowa będzie o wątku, dzięki któremu powstaje film.

Dobrze rozumiem? Żeby dowiedzieć się o czym będzie film, trzeba przeczytać twoją powieść?

Produkcje:
"Z pamiętnika gangsterta" - 3/5
"Driver" ( film treningowy) - 2,5/5

Alexis Black 
Reżyser Światowej Sławy

Wysłany: 2008-08-07, 13:30   

Jack napisał/a:
Alexis Black napisał/a:
jeśli jesteś osobą, która chętnie poświęci się bądź co bądź cięzkiej pracy przy dubbingu do całkiem pełnometrażowego filmu - zgłoś się do mnie na gg:7771131.

Ile osób potrzebujesz?

Znam możliwości Forum, więc ile osób by się nie zgłosiło, i tak będę miał ich tyle, ile potrzebuję.

Jack napisał/a:
Alexis Black napisał/a:
W najbliższym czasie ukażą się kolejne rozdziały mojej ŚM-owskiej powieści, Akademii Vernex. To właśnie w nich pojawia się wątek mający znaczenie w produkcji filmu. Jeśli jesteś ciekawy co oznacza tytuł filmu i czego możesz się w nim spodziewać - pozostaje Ci przeczytanie aktualnych rozdziałów i czekanie na pojawienie się sześciu kolejnych, w których mowa będzie o wątku, dzięki któremu powstaje film.

Dobrze rozumiem? Żeby dowiedzieć się o czym będzie film, trzeba przeczytać twoją powieść?

Nie, przeczytanie jej jest propozycją dla dociekliwych - jasno się nikt nie dowie z powieści, o czym jest film; trza ruszyć głową xD Ze zrozumieniem filmu nie będzie ŻADNYCH problemów, jeśli wcześniej się jej nie przeczytało.

Vu
Avent
Summer Story
Poison Avidity (#69)
montaż
Top Secret

ARmy 
Mod

Wytwórnia: ARM-ySTUDIO PRODUCTION

Nagród: 19
Wysłany: 2008-08-07, 13:38   

Alex, ale jeśli chcesz by ten dubbing wyszedł nieźle to pokaż film tym, którzy mają go zdubbingować xD .

INOCAPS 2,5/32 [montaż/zdjęcia/montaż dźwięku]

Happy-Go-Lucky 8.5/10
Adrenalina 8.5/10
Slumdog. Milioner z ulicy 10/10

Jack 
Znany Reżyser

Wysłany: 2008-08-07, 14:32   

ARmy napisał/a:
Alex, ale jeśli chcesz by ten dubbing wyszedł nieźle to pokaż film tym, którzy mają go zdubbingować

Muszą wczuć się w role xD

Produkcje:

Alexis Black 
Reżyser Światowej Sławy

Wysłany: 2008-08-07, 21:00   

Ja mam sposób, żeby wczuli się w rolę... xD

Vu
Avent
Summer Story
Poison Avidity (#69)
montaż
Top Secret

ARmy 
Mod

Wytwórnia: ARM-ySTUDIO PRODUCTION

Nagród: 19
Wysłany: 2008-08-07, 21:58   

Alexis Black napisał/a:
Ja mam sposób, żeby wczuli się w rolę... xD

Echhh, ja Ci mówię, ja Ci dobrze mówię... xD .

INOCAPS 2,5/32 [montaż/zdjęcia/montaż dźwięku]

Happy-Go-Lucky 8.5/10
Adrenalina 8.5/10
Slumdog. Milioner z ulicy 10/10

Alexis Black 
Reżyser Światowej Sławy

Wysłany: 2008-08-08, 12:29   

Cieszę się, że tak się troszczysz o tę produkcję xD Nie zawiedziesz się na moich sposobach xD

Vu
Avent
Summer Story
Poison Avidity (#69)
montaż
Top Secret

Jack 
Znany Reżyser

Wysłany: 2008-08-08, 12:30   

Alexis Black napisał/a:
Nie zawiedziesz się na moich sposobach

To się okaże xD

Produkcje:

Alexis Black 
Reżyser Światowej Sławy

Wysłany: 2008-08-23, 11:43   

Nasi redaktorzy dostali się ostatnio do tajnych "teczek" aktorów związanych kontraktem ze studiem Alex's Area, przechowywanych do niedawna w tajemnicy w gmachu Ratusza Averest. Wynika z nich, że prawie wszyscy aktorzy pracujący przy Opowieściach z Ealvioos mają podpisaną umowę na produkcję z przyszłego roku. Co ciekawsze, już nieliczni aktorzy tego samego dnia złożyli podpis na jeszcze inny film, nad którym prace mają ruszyć w przyszłym roku. Czy to oznacza, że Alex's Area tak bardzo polubiła swoje gwiazdy (znaleziono nazwiska Mathew'ego O'Neil'a i Horacy'ego Ghara - dwóch najgorętszych ostatnio aktorów studia; przypomnijmy - pierwszy wziął udział w będącym dla studia kamieniem milowym Avencie oraz w produkowanym dotychczas z największym rozmachem Poison Avidity, natomiast drugi - poza głównie kojarzoną z nim rolą w największym hicie studia, Czarnej Księdze Potworów, to on był jednym z pierwszych aktorów wytwórni (zaczynał w I części Trylogii Vu - Vu), czy może potwarzanie nazwisk aktorów występujących w najbliższym głośno zapowiadanym i nienaturalnie tajnym filmie ma głębsze znaczenie? Poza dwoma ww. nazwiskami dopatrzyliśmy się również Adama Poss'a (ta trójka to główni bohaterowie Opowieści z Ealvioos oraz Kelly Overton, szarej myszki studia, niezauważonej po premierze Summer Story.
Znaleziono również papiery Marion Shanly, gwiazdy Aventa, która ze względu na życie osobiste nie wystąpiła w Poison Avidity (zastąpiła ją nazywana jej następczynią, Rachel Clavel), przez co praktycznie została zapomniana. Okazuje się jednak, że wraca do Opowieści, a wg znalezionych papierów ma już podpisaną umowę na film o którym mowa była wyżej (tajemnicza produkcja z przyszłego roku).
Pytany o sytuację Alexis Felix de McBlack odparł jedynie, że sytuacja nie jest przypadkowa.

Newsy Mistrza

Vu
Avent
Summer Story
Poison Avidity (#69)
montaż
Top Secret

Alexis Black 
Reżyser Światowej Sławy

Wysłany: 2008-08-25, 15:12   Czyżby zwiastun...?!

Dziś, zupełnie niespodziewanie, na oficjalnej stronie studia Alex's Area (nie chcemy podać adresu ze względu na Siły Wyższe Strasząco-Administracyjne) pojawił się krótki, trwający ponad minutę, filmik, wyglądający na zwiastun Opowieści z Ealvioos. ( Ze względu na SWSA link tutaj ) Wskazuje jedynie na powiązanie tytułu filmu z fabułą, lecz jeszcze nie ujawnia tajemniczego drugiego członu, który stał się już chyba tajemnicą państwową. Udaliśmy się do studia Alex's Area, aby porozmawiać z szefem, Alexisem Blackiem i udało nam się to, jednak jego zagadkowe odpowiedzi zadają tyle pytań ile chcielibyśmy znać odpowiedzi na niezadane pytania.

NM: Czy zagadkowy zwiastun Opowieści z Ealvioos jest oficjalnym trailerem tegoż filmu?
AFB: Mhm...
NM: Czy oznacza on, że prace posunęły się tak daleko, że już niedługo poznamy drugi człon tytułu filmu? Że zbliża się premiera?
AFB: Na zwiastunie widać jasno, kiedy ma nastąpić... premiera.
NM: Zwiastun nie daje nam zbyt wielu informacji na temat fabuły filmu... Pojawia się jedynie... Atrybut?
AFB: Taa...
NM: Czy z tego powodu udostępniony zostanie bardziej szczegółowy zwiastun...? Czy ten ma nas tylko zaintrygować...?
AFB: Bynajmniej...

W tym miejscu szef zniknął w biurze studia.
Cóż, pozostaje nam czekać na dalszy rozwój wydarzeń. Być może tak niespodziewany jak wypuszczenie tego zwiastunu...

Newsy Mistrza

Vu
Avent
Summer Story
Poison Avidity (#69)
montaż
Top Secret

ARmy 
Mod