Od czasu wypuszczenia tajemniczego zwiastunu w studiu Alex's Area jak i w oficjalnej zapowiedzi na The Movies Forum panowała cisza. Przez ten czas trwały intensywne prace nad zdjęciami, wstępnym montażem oraz dubbingiem. Miałem wyznaczoną datę, do której musziałem zakończyć te trzy rzeczy, inaczej nie byłoby wesoło przy produkcji. Przez cały wrzesień na moje szczęście przesuwała się, aż w końcu tydzień temu zatrzymała się na 29. września.
Zdjęcia zakończyły się już dawno. Ku ogromnej satysfakcji studia, 28. września zakończono prace nad dubbingiem, wstępnie zmontowano film. Od dnia dzisiejszego ruszają prace nad końcowym, ostatecznym montażem filmu.
Prace są szczegółowe, zawierają niespotykane dotąd innowacje, a ze względu na dotrzymany ostatni termin mogą zwolnić i skupić się na najdrobniejszych szczegółach. Od dziś nie ma żadnego pośpiechu (jednak nawet gdy taki występował, błędy się nie wkradały). Ważny jest każdy drobiazg, tak, aby film bez montażu liczący ponad 180 minut, wciągał i sprawiał, że widz odnosi wrażenie, że takiego filmu TM jeszcze nie widział.
Powtarzam, co już zaznaczałem w lipcu - to film, do którego przykładam się najbardziej ze wszystkich. Ma dla mnie szczególne znaczenie, a wiele rzeczy pojawiających się w nim są dotąd niespotykane. Mam nadzieję, że widz odniesie wrażenie czegoś oryginalnego i ciekawego.
Jak wiemy z wypowiedzi szefa studia, prace nad filmem wkroczyły w ostateczną fazę i są traktowane na spokojnie. Zwiastun projektu informował, że film ukaże się jesienią 2008, a wszystko wskazuje na to, że tak rzeczywiście będzie. Lecz co z największą niewiadomą?
Żadna osoba mająca bliższy kontakt z projektem wciąż nie wie, jak brzmi pełny oficjalny tytuł filmu. Czego dotyczą sekretne Opowieści z Ealvioos? Czym jest mroczna książeczka ukazana na zwiastunie? Czego dotyczy fabuła filmu? Kiedy dowiemy się czegoś więcej o technicznej stronie projektu? Czego możemy się spodziewać? Kiedy poznamy drugi człon tytułu? Projekt ma wiele tajemnic; wygląda na to, że gdy rozpocznie się fala odkrywania znaków zapytania, będzie to mocne uderzenie.
Newsy Mistrza
Z ostatniej chwili: do oficjalnej wiadomości podano informacje na temat gatunku filmu! Wiemy jedynie, że wiąże w sobie film psychologiczny, fantasy, thriller i dramat.
Summer Story
Czarna Księga Potworów (#6)
Poison Avidity (#69)
Opowieści z Ealvioos: Top Secretmontaż Top Secret
Wytwórnia: Camarill Movies Studio
Nagród: 4
Wysłany: 2008-09-30, 17:58
Oglądać tego nie będę, bo obowiązku nie mam, co mnie wielce raduje. Alexis, niesamowicie to przeżywasz, wiesz? Proponowałbym trochę luzu, bo to wszytko co dzieje się wokół twojego filmu nie jest tak wielkim szałem, jak Ci się wydaje.
Oglądać tego nie będę, bo obowiązku nie mam, co mnie wielce raduje. Alexis, niesamowicie to przeżywasz, wiesz? Proponowałbym trochę luzu, bo to wszytko co dzieje się wokół twojego filmu nie jest tak wielkim szałem, jak Ci się wydaje.
Camarill, nie przeginaj. Alex ma PRAWO do pisania, co mu się podoba, póki nie obraża tym czyjejś szanownej godności. Nikt Ci nie każe oglądać tego filmu, poza tym to chyba dobrze, że Alex chce, by jego film zyskał na pozytywnych opiniach, nie?
Wytwórnia: Camarill Movies Studio
Nagród: 4
Wysłany: 2008-09-30, 18:46
ARmy napisał/a:
Camarill, nie przeginaj. Alex ma PRAWO do pisania, co mu się podoba, póki nie obraża tym czyjejś szanownej godności. Nikt Ci nie każe oglądać tego filmu, poza tym to chyba dobrze, że Alex chce, by jego film zyskał na pozytywnych opiniach, nie?
Nie przeginam, wyrażam swoją opinię w jak najbardziej delikatny sposób.
Ej, a znacie taką piosenkę? A ja kocham moją mamę....
Czyli nawiasem mówiąc, robi się tu trochę gorąco (błagam, powstrzymajcie się od zbereźnych myśli ). A więc troszeczkę przystopujcie, bo jak się pogryziecie, nie będę was sklejać do kupy
Dziś dodane zostały 3 kolejne rozdziały mojej powieści opartej na motywach ŚM, pt. Akademia Vernex - to właśnie w nich pojawia się wątek Opowieści z Ealvioos, o czym toczyła się rozmowa latem
Summer Story
Poison Avidity (#69)
>>Z pewnością ze względu na dokładne i wyczerpujące prace nad Jesiennym Turniejem 2008, wiele osób zastanawiało się, czy cisza wokół Opowieści z Ealvioos nie oznacza porzucenia lub zawieszenia tego projektu. Lecz dziś postanowiłem rozwiać wszelkie wątpliwości - prace nad filmem mają się dobrze, aczkolwiek rzeczywiście, Turniej wpłynął na zahamowania, które mimo wszystko nie powinny wpłynąć na datę premiery ukazaną na zwiastunie - jesień 2008 - a pamiętajmy, że jesień jeszcze się nie skończyła...
Prace nad montażem wynoszą w tej chwili równe (choć nie aż tak bardzo, jak dobrze wiedzą matematycy) 33%, no, z czystym sumieniem równiusiętkie 34%. W ostatnim miesiącu skupiono się bardziej nad komponowaniem Oryginalnej Ścieżki Dźwiękowej, która gotowa jest w większości i zawiera zupełnie różne utwory, świetnie oddające klimat filmu.<<
Biorąc pod uwagę ostatnie doniesienia z biura prasowego Alex's Area, można zastanowić się, dlaczego, u licha, po półtora miesiącu szczegółowych prac nad montażem zmontowano go dopiero w jednej trzeciej? Czy naprawdę doczekamy się premiery jeszcze jesienią? Trudno na te pytania odpowiedzieć, wspominając chociażby ciągłe przesunięcia filmu zaprzyjaźnionego studia, An Old West Side Story. Natomiast największą zagadką ścieżki dźwiękowej jest fakt, jaki procent muzyki z filmu będzie właśnie oryginalnym Soundtrackiem - pamiętajmy, iż w Czarnej Księdze Potworów pojawiły się dwa specjalnie skomponowane utwory, liczące razem 2 minuty i nie przeważały w filmie; w Poison Avidity pojawił się pierwszy oryginalny Soundtrack w historii The Movies Forum, lecz biorąc pod uwagę debiut, obszedł się bez większego echa. Mimo to należy pamiętać również o specjalnie skomponowanej piosence promującej film - Sweepin' Greed, czego wcześniej nie spotykano. Czy wreszcie pod tyloma względami oryginalny film, który ma zwrócić na siebie uwagę widzów, zaskoczy nas również w kwestii muzyki? Ciekawym zdarzeniem byłoby wypełnienie większości muzyki filmowej właśnie oryginalnym Soundtrackiem oraz nagranie piosenki promującej film. Czy Alex's Area ponownie zastosuje wykorzystanie znanego utworu, jak to było w przypadku wszystkich pełnometrażowych filmów studia? Krążyły już pogłoski, że tak ma być, i nie wiadomo, czy wyszły od samego szefa studia - lecz mówi się, że kolejny teledysk (a wszystkie dotychczasowe wzbudzały pozytywne opinie) ze stajni Alexisa Blacka ma dorównać samemu Innocence. Lecz kiedy, do jasnej ciemności, poznamy drugi człon tytułu?!
Coraz więcej zagadek.
Newsy Mistrza
Summer Story
Poison Avidity (#69)
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum