Wysłany: 2008-07-14, 12:47 [UKOŃCZONY] Opowieści z Ealvioos: Jamais Vécu
Filmu o takiej tematyce chyba jeszcze nie było na tym forum. To będzie mój drugi bardzo poważny film (po Czarnej Księdze Potworów), jednak o wiele poważniejszy od CKP. Tworzę ten film, myśląc o prawdziwym, ambitnym kinie.
Nie chcę zdradzać wam na razie tytułu - za dużo dowiedzieli by się dociekliwi, a nie chcę tego robić na parę miesięcy przed premierą.
Jest to thriller psychologiczny i do tego filmu podchodzę z takim zaangażowaniem i wkładem, jak jeszcze nigdy do żadnego innego. Mam nadzieję, że ten film stanie się na długo po premierze wizytówką Alex's Area.
Gdybym dokładnie zdradził fabułę, za dużo bym powiedział, a tego nie chcę. To ma być totalne zaskoczenie.
Kręcąc ten film, nastawiam się także na jakieś nagrody TMFFA ^^. Muszę zdradzić, że szczególnie liczę na scenariusz oryginalny ^^ Najlepszy film to już tylko spełnienie marzeń... Ale chyba realnych xp
Jak już wspomniałem, nigdy w życiu nie przykładałem się do niczego, jak przyłożę się do tego filmu. Poza rozbudowaną, pełną napięcia i mroczną fabułą (która jest dla mnie niesamowicie ważna), duży wkład zamierzam poświęcić w zdjęcia i muzykę.
Pomysł na ten film narodził się w mojej głowie na początku stycznia, i ludzie aktywni w Shoutboxie na pewno pamiętają moje rozterki, 'czy połączyć mój film akcji i horror?'. Zupełnie zmieniłem koncepcję - w film akcji (dobrze znany wam Poison Avidity) włożyłem tylko i wyłącznie cechy filmu akcji - zero horroru (czego nie było tak wyraźnie w Avencie). Natomiast pomysł na horror przerodził się w realizację thrillera psychologicznego. Początkowo miał to być dramat, jednak zmieniłem nieco koncepcję, lecz film będzie przypominał także dramat.
To tyle, co chciałem wam zaprezentować od strony przygotowań filmu. Naprawdę żałuję, że na tym etapie nie mogę się jeszcze podzielić moimi 'kreatywnymi' planami na fabułę, ale to niedługo minie Naprawdę, teraz jeszcze nie mogę.
W moich myślach pojawia się coraz więcej pomysłów na oryginalny plakat. Zamieszczę go może za parę tygodni. Nie wiem, czy możecie liczyć na zwiastun, bo jeszcze raz powtarzam, fabuła jest tak ścisła i nie do opisania, że wg mnie zwiastun tu albo namiesza, albo za dużo zdradzi. Natomiast wiem doskonale już od dawna, jaki utwór będzie promował ten film. Myślę, że na teledysk będziecie mogli liczyć dopiero po premierze filmu. Niestety
PS. Utajniłem tylko połowę tytułu. Właśnie ta druga połowa jest tak ważna dla fabuły, bo Opowieści z Ealvioos to.. też nie chcę za dużo mówić W każdym razie dlaczego pierwszy człon to Opowieści z Ealvioos mogą dowiedzieć się tylko ci, którzy znają mnie ze ŚM xP
PS2. Ten film zamierzałem odłożyć na jesień, jednak ze względu na pewne okoliczności, które mnie spotkały, muszę odłożyć pewien kontrowersyjny film, o którym była mowa w TMFN. Miałem jego pierwszego zrealizować, ale przez te okoliczności muszę odłożyć ów projekt. Dlatego zabieram się za film, który miał być zrealizowany później xP Może to i dobrze, bo te dwa filmy cuś łączy i może gdy będziecie pozytywnie nastawieni po TYM filmie, z jeszcze większą ochotą podejdziecie do tamtego xP
PS3. Nie łudźcie się, przynajmniej jeszcze te dwa filmy będą długometrażowe. Nie staram się rozwalić wszystkiego na siłę, tutaj piszę scenariusz również pod kątem komfortu
Wytwórnia: brak
Nagród: 17
Wysłany: 2008-07-14, 12:59
Z tego co napisałeś wynika że to bedzie film zrobiony z dużym rozmachem i długim metrażem. Poison Avidity jeszcze nie widziałem, ale skoro to ma byc coś lepszego to zapowiada się ciekawie
Już tyle się zastanawiam, co takiego nudnego jest w twoich filmach - we wszystkich poza CKP brakowało mi polotu, czegoś takiego wyróżniającego film, charakterystyki. Twoje ujęcia są tylko po to, by były, muzyka w PA nie pasowała mi do tego, co działo się na ekranie.
W tej produkcji spodziewam się niezwykłych, charakterystycznych i budujących klimat ujęć, określającej to co dzieje się na ekranie muzyki i dialogów pełnych smaczków.
I ogranicz się do minimum, to wyjdzie tak akurat .
Alexis, jeśli chce by te film brał udział w TMFFa to musi go obejrzeć trochę osób . Właściwie to wszystko jest dla mnie jasne oprócz tytułu; przecież i tak będzie już wiadomy przed premierą, więc po co go ukrywać? No i ode mnie taka jedna prośba; nie używaj w filmach utworów różnych wykonawców . O ile w filmach do 10 minut to jest do strawienia to w pełnometrażowych nie mogę tego strawić .
Date Night 7/10
Salt 7/10
Inception 8.5/10 (po raz drugi)
Ponyo On The Cliff 10/10 ARGH!!!
Szum Morza 7/10
Sailor Moon S The Movie 5/10
Avatar Special Edition 3D 7.5/10
GORĄCZKA 100/10 ARGH!!!
Iron Man 2 7.5/10
O matko, jak ty wyczaiłeś pokrewieństwo Ealvioos z Avalonem? Szpiegowałeś mnie w ŚM?
Co do utworów różnych wykonawców - w tym filmie takie utwory po prostu nie pasują, więc looz I tak w PA ograniczyłem je do minimum tego, co mi się wydawało możliwym - gdybyście widzieli Aventa...
Date Night 7/10
Salt 7/10
Szum Morza 7/10
GORĄCZKA 100/10 ARGH!!!
Iron Man 2 7.5/10
Date Night 7/10
Salt 7/10
Szum Morza 7/10
GORĄCZKA 100/10 ARGH!!!
Iron Man 2 7.5/10
Serio czytałeś moją powieść? No cóż, pora na sprostowanie Avalon to czarodziejska kraina geograficzna w Wielkiej Brytanii, w której największym miastem jest Averest - tam mieści się Akademia Vernex. Natomiast mój ród [McBlacków] pochodzi z Francji, z okolic Lyon - konkretnie z założonego przez McBlacków miasta Ealvioos. Tak w skrócie o tych dwóch miejscach Wszelkie wątpliwości powinny być rozwiane
Co do zahaczonych w zapowiedzi Opowieści z Ealvioos - dlaczego naprawdę zatytułowałem tak film, możesz się dowiedzieć jeśli zechcesz przeczytać kolejne rozdziały powieści [zostaną dodane w wakacje] Tam od razu wpadniesz na trop, skąd ten tytuł
Dziś poznaliśmy dużo ciekawych informacji na temat najnowszego projektu Alex's Area. Pierwsza z nich dotyczy obsady - w przypadku tego filmu postawiono na całą plejadę gwiazd wytwórni. W głównych rolach nie ma debiutantów - zobaczymy Matthew'ego O'Neil'a (Schon z Aventa, Alan z Poison Avidity), Adama Poss'a (Christopher z Czarnej Księgi Potworów), Horacego Ghar'a (Brian z Czarnej Księgi Potworów, Chris z Vu, starszy Felix z Summer Story), Felixa McDiego (Felix z Summer Story), Davida Strosha (David z Summer Story) oraz Kelly Overton (Wiola z Summer Story). To wszystkie jak na razie ujawnione nazwiska - jak pamiętamy ze spekulacji przed premierą Poison Avidity, było wtedy wiadomo, że Horacy Ghar pracuje nad jakimś projektem wytwórni - teraz już wiemy jakim.
Inną wiadomością jest czas ujawnienia tytułu filmu - wiemy, że któregoś dnia niedługo przed premierą poznamy cały tytuł filmu, plakat oraz teledysk. W studiu wiadomo już, jaki utwór będzie motywem przewodnim filmu, lecz prawdopodobnie ta informacja nie zostanie ujawniona do czasu wydania teledysku - podobno ma klimatem dorównać InnocenceAvril Lavigne. Może będzie to inna piękna piosenka Kanadyjki? Wiemy na pewno, że utwór nie będzie szybki.
Informacje dotyczące trailera wciąż nie są znane. Przy każdej produkcji każdego filmu pojawiają się pogłoski na temat możliwości wypuszczenia zwiastunu, jednak nigdy tak się jeszcze nie stało. Czy tym razem Alex's Area nas zaskoczy?
Świat dziennikarski obiegło zdanie wypowiedziane przez szefa Alex's Area, Alexisa Felixa de McBlacka - Wykonanie tego filmu jest dla mnie bardzo ważne, gdyż mam w głowie tuzin obrazów, które chciałbym odnaleźć w tej produkcji. Poza tym wszystkie zdarzenia, fabuła i to, co zobaczymy na ekranach w najbliższych miesiącach - będzie niezwykłe.
Co szef Alex's Area miał na myśli, określając film "niezwykłym" - nie możemy się dziś dowiedzieć. Jedyna najpewniejsza informacja mówi o klimacie - ponoć ma dorównać czy nawet przebić Czarną Księgę Potworów, choć nie będzie to ten sam rodzaj klimatu (OzE to nie horror).
Wytwórnia: Psy(c)hodelix Studio
Nagród: 1
Wysłany: 2008-07-19, 13:49
ARmy napisał/a:
Alexis Black napisał/a:
ARmy napisał/a:
Alexis Black napisał/a:
O matko, jak ty wyczaiłeś pokrewieństwo Ealvioos z Avalonem? Szpiegowałeś mnie w ŚM?
Bo Ealvioos to cześć krainy Avalonu .
Naprawdę? o.O
Teraz to mam bekę . Czytałem Twoje opowiadanie.. ekhm, powieść... ehę... sagę! Nie całą, ale zdaje mi się, że takie coś właśnie zachaczyłem .
No prosze prosze Pan co wszystkich poprawia zrobił błąd:P ARmy Piszemy Zahaczyłem
A odnośnie zapowiedzi. Cóż zapowiedź ma już kilka stron, jak dla mnie zbędnych, wszystkie są póki co o niczym konkretnym. Oczywiście w zapowiedzi widac zapał i zaangażowanie autora.
Ps. Jestem zadziwiony, jak z każdej wypowiedzi Alexis-a wieje narcyzmem To tak tylko BTW.( nie chodzi o tę z ramki akurat;P)
Date Night 7/10
Salt 7/10
Szum Morza 7/10
GORĄCZKA 100/10 ARGH!!!
Iron Man 2 7.5/10
Jestem zadziwiony, jak z każdej wypowiedzi Alexis-a wieje narcyzmem
O matko, a ja myślałem że tylko mi coś takiego sie wydaje
A ja szukałem określenia do tego, co mi się wydawało
Też kiedyś czytałem tą powieść Alexisa, ale całkiem ją zapomniałem A film pewnie będzie o tym, jak czarodzieje pokonują złe moce itp. Taka adaptacja tej powieści.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum