Wytwórnia: RPro Studio
Nagród: 5
Wysłany: 2007-08-13, 16:13 [NIEUKOŃCZONY] Życie poświęcić złu
Jak się nieoficjalnie dowiedzieliśmy, chimski Productions po dłuższej przerwie przymierza się do realizacji nowego filmu. Na razie jednak nic nie wiadomo, poza tym, że w studiu scenariuszowym wylewa się siódme poty. W najbliższych dniach postaramy się wybrać do studia i może uda nam się porozmawiać z chimski, właścicielem chimski Productions.
Anna Gorzelczyk
"Fuckt"
13.08.07
_________________ "Z życia robię serial, potem nagrywam soundtrack,
Zakręcony jak wąsy Meksykańca.
Bliżej mam do McDonalds'a niż do MacGyvera,
Najpierw się nawpierdalam, potem rozpierdzielam"
Wytwórnia: Element Production
Nagród: 0
Wysłany: 2007-08-13, 17:52
hmm co to będzie
_________________ .....................
The Terrorist
.....................
Pursuit too osama bin laden
.....................
Cooming Soon
.....................
Date Night 7/10
Salt 7/10
Inception 8.5/10 (po raz drugi)
Ponyo On The Cliff 10/10 ARGH!!!
Szum Morza 7/10
Sailor Moon S The Movie 5/10
Avatar Special Edition 3D 7.5/10
GORĄCZKA 100/10 ARGH!!!
Iron Man 2 7.5/10
Wysłany: 2007-08-13, 21:23
Pojawiła się oficjalna wiadomość:
"Witam po dłuższej przerwie! Wróciliśmy do realizacji filmów po kilku miesiącach. Obecna produkcja jest biografią pewnej osoby, ale to na razie zostawimy w tajemnicy. Będzie to dość krótki film i wykonany w prymitywnych warunkach, ponieważ dysponujemy bardzo małym budżetem. Film prawdopodobnie trafi tylko do internetu. W obsadzie znaleźli się sami debiutanci, poza znanym już Romualdem Kowalskim (wcześniej "Taksówkarz"), który dostał naprawdę nietypową rolę. Jest to dla nas naprawdę ciężki film. Pierwszy raz robimy biografię i do tego musimy to zrobić bardzo małym budżetem. Będzie można to naprawdę odczuć.
Chciałbym także podkreślić, że z powodu braków kadrowych, wszystkim zajmę się ja. Nawet zagram w filmie... księdza!
Scenariusz jest właściwie gotowy, większość materiału to po prostu biografia. Drugi raz planujemy i układamy sceny, ponieważ dwukrotnie je straciliśmy! Nie rozpieszcza nas los, ale musimy dokończyć ten obraz. Mamy nadzieję, że ponownie trafimy w Wasze gusta."
Wysłany: 2007-08-14, 17:00
Dzisiaj, specjalnie dla gazety SupcioEXpresso, obszernego wywiadu udzielił właściciel firmy chimski Productions. W wywiadzie m.in. o najnowszym filmie, o przeciwnościach losu i jak to jest być kilkoma osobami w jednej. Zapraszamy!
Marzena Pająk
"SupcioEXpresso"
14.08.07
Proszę opowiedzieć co nieco o pana nowym filmie, kto zagra główne role, o czym będzie opowiadał i kiedy będzie premiera. Nasz nowy film będzie biografią pewnego Polaka, który niechlubnie zapisał się w naszej historii. Może nie jest aż tak bardzo znaną osobą, ale część osób może będzie go kojarzyć. Niemniej jednak można o nim poczytać w niektórych encyklopediach.
Jako że film jest biografią, to pojawi się dużo aktorów w rolach głównych. Opowiemy wczesne dzieciństwo (bardzo wczesne, niemowlęce wręcz...), młodość i obecny stan, co oznacza, że już mamy dwie role główne, do tego dochodzą rodzice bohatera, w dwóch okresach oraz żona, którą zagra tylko jedna aktorka. A w filmie zagrają: Jacek Traczyński (główny bohater), Michał Kowalski (młody główny bohater), Małgorzata Herman (żona), Danuta Roman (młoda matka), Mirosława Trakiewicz (matka w podeszłym wieku), Paweł Cześkiewicz (młody ojciec), Jan Andrzejewicz (ojciec w podeszłym wieku), Romuald Kowalski (na razie owiane tajemnicą) oraz ja w roli księdza. Jako że kilka scen realizujemy poza krajem, na liście płac mamy także kilka zagranicznych nazwisk. Grają oni różne role, a są to: Matthew Baxter, Sharon Swain, Alice Taylor, D.T. Galloway, Mark Hill, Doris Hovsebian, Malika Saulnier, Nicola Evans, S. De Boeck oraz - uwaga - Sebastian Chilvers Junior, syn świetnego aktora z lat 20.-70.! Bardzo się cieszymy, że dołączył do naszej obsady.
A premiera filmu jest na razie nie określona.
Ten film jest bardzo tajemniczy, nie chce pan wyjawić o kim będzie film i kogo np. zagra Romuald Kowalski. Tak, nie chcę zdradzać wszystkiego. Resztę się wszyscy dowiedzą w innym czasie.
Wspomniał pan, że zagra księdza. Czy to jest pana debiut? Nie, to nie jest mój debiut, ale nigdy nie zagrałem w swoim filmie.
W oficjalnym komunikacie wspomniał pan, że "los Was nie rozpieszcza". Co się takiego stało? Dwa razy straciliśmy cały storyboard i musieliśmy układać wszystko na nowo. Jest to trochę roboty, ale jakoś sobie poradziliśmy. Jest gotowy. Przed nami zdjęcia i postprodukcja. Jednak to nie jest półmetek, teraz prace pójdą wolniej.
Nigdzie pan jeszcze nie wspomniał o tytule najnowszej produkcji. To też jest tajemnica? Właściwie nie, ale nie mamy jeszcze oficjalnego tytułu. Jest tylko roboczy, a tego nie potrzeba rozgłaśniać.
Jak się pracuje będąc jednocześnie szefem własnego siebie, reżyserem, scenarzystą, aktorem i montażystą? Hmm, rzeczywiście dużo tych funkcji... Jak jest? Trochę ciężko pogodzić wszystko, ale daję sobie radę. Najgorsze jest to, że nie mam nad sobą żadnej osoby, która mogłaby skarcić w niektórych sytuacjach, co na pewno trochę by dało, większa motywacja itp.
Poprzedni pański film reżyserowała pani Katy May. Czy namawiał pan ją do realizacji tego filmu? Nie, nie namawiałem. Przy "Taksówkarzu" była naprawdę zaangażowana, ale nie spodobało jej się to, że z filmu zrobiono komedię sensacyjną. Troszeczkę się poróżniliśmy, ona miała inną wizję, ja inną. Mimo wszystko doprowadziła film do końca, ale już tylko z powodu wiążącego ją kontraktu, dlatego film wyszedł tak jak wyszedł.
Przecież "Taksówkarz" był dobrze odebrany przez krytyków. Może i tak, ale miał większy potencjał.
Dobrze, czy po tym filmie możemy oczekiwać następnych? Nie wiem, ale obawiam się, że będzie ciężko. Teraz i tak jedziemy na bardzo małych pieniążkach jak na taki film. Przez to będzie wyglądał naprawdę amatorsko, bez jakichś specjalnych efektów, kaskaderów itp.
Co pan sądzi o nowych filmach? Większość jest naprawdę świetna, my ich nigdy nie nadgonimy. Ruszyli z kopyta. Nie nadążamy technicznie. Proszę spojrzeć na chociażby ostatnio "bez Tytułu" ARmy'ego i Zejdusa. Toż to cud techniki! A film Werthera? Mistrzostwo! Co chwilę mają jakieś nowości, a my jedziemy na starych patentach.
Dziękujemy za wywiad i życzymy powodzenia! Również dziękuję i pozdrawiam oczekujących na nasz najnowszy film.
Wysłany: 2007-08-21, 22:21
Wczoraj zastaliśmy ekipę najnowszego filmu chimski Productions na miejscowym lotnisku. Jak się dowiedzieliśmy, prace tkwią w martwym punkcie, ponieważ od kilku dni nie mogą odlecieć do Egiptu, gdzie mają być nakręcone pierwsze sceny. Zapytaliśmy chimski o szczegóły:
Tak, to prawda. Od kilku dni przychodzimy na lotnisko i czekamy na wiadomość. Niestety cały czas jesteśmy odprawiani z kwitkiem. Władze tłumaczą się bardzo trudnymi warunkami pogodowymi w Egipcie. Żaden samolot nie wyleciał tam do tej pory, żaden też nie przyleciał. Cóż, będziemy musieli poczekać. Na szczęście nasza ekipa potrafi zrozumieć tę sytuację i nie liczą sobie za kolejne dni pracy (śmiech). Najgorsze jest jednak to, że kilka dni czeka na nas tam druga część ekipy, czyli zagraniczni aktorzy oraz nasi polscy realizatorzy, którzy mieli rozpocząć zdjęcia próbne. Chcę też zaznaczyć, że to nie jest luksus, ten nasz wyjazd. Nawiązaliśmy współpracę z Egipskim Instytutem Filmowym, który postanowił opłacić nasz pobyt oraz koszty realizowania scen.
Anna Gorzelczyk
"Fuckt"
21.08.07
Date Night 7/10
Salt 7/10
Inception 8.5/10 (po raz drugi)
Ponyo On The Cliff 10/10 ARGH!!!
Szum Morza 7/10
Sailor Moon S The Movie 5/10
Avatar Special Edition 3D 7.5/10
GORĄCZKA 100/10 ARGH!!!
Iron Man 2 7.5/10
Wysłany: 2007-08-21, 22:50
ARmy napisał/a:
Świetne, świetne, świetne. Jeden z moich faworytów do najlepszej zapowiedzi; jak Boga kocham, coraz to nowa inwencja .
Nie przesadzaj
Wysłany: 2007-08-22, 09:56
Do czasu nominacji już film raczej będzie
Wysłany: 2007-08-24, 20:46
Dzisiaj wylądował samolot z ekipą najnowszego filmu chimski Productions. Udało nam się chwilę porozmawiać z chimski.
Witamy ponownie! Jak tam prace w słonecznym Egipcie? A dziękuję, bardzo dobrze. Aż tak słonecznie nie było, ale najważniejsze, że przeszły te nawałnice, bo przynajmniej mogliśmy tam polecieć. Właściwie jesteśmy zadowoleni, ale chyba potrzebne nam będą jeszcze poprawki. Jako że tamtejszy instytut filmowy zafundował nam tylko dwa dni, mało było czasu na duble, ale mam nadzieję, że nie będziemy musieli próbować poprawiać w studiach...
Czy to już koniec zdjęć? Absolutnie nie! Wprowadzamy małe korekty i kilka scen nakręcimy tutaj, na lotnisku. Już mamy zaklepany termin. Oczywiście to nie będą ostatnie sceny. W Egipcie zrealizowaliśmy tylko te na pustyni oraz w miasteczku turystycznym.
Dziękujemy za krótki wywiad.
Andrzej Kowalski
"Gadżeta Wyborowa"
24.08.07
Udało nam się także dotrzeć do artykułu z egipskiej prasy. Niestety nie wiemy, o co chodzi.
از ویکیپدیا، دانشنامهٔ آزاد.
پرش به: ناوبری, جستجو
اُسامه بن محمد بن لادن، در سال ۱۹۵۷ میلادی برابر با ۱۳۳۶ شمسی در شهر ریاض در عربستان سعودی متولد شد. وی بنیانگذار و رهبر گروه تروریستی القاعده است.
اسامه بن لادن در ارتباط با حملات تروریستی بسیاری در سرتاسر جهان از جمله بمب گذاريهای ۷ اوت ۱۹۹۸ در سفارتخانه های آمريکا در دارالسلام (تانزانيا) و نايروبی (کنيا)، حمله به کشتی جنگی یو اس اس کول ، حملات ۱۱ سپتامبر ۲۰۰۱ به مرکز تجارت جهانی و پنتاگون و... تحت تعقيب قرار دارد.
Oficjalny komunikat jednak mówi:
"Puściliśmy specjalnie taką plotkę, że to niby z egipskiej prasy. Ten tekst zdradza, kto będzie jednym z bohaterów w filmie. Sprytni znajdą odpowiedź. Ot taka zgadywanka. Rolę tę zagra Romuald Kowalski."
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum